Care about people
 

More and more of less and less

topbanner

Bij DIDI staat de mens centraal. Alles draait om samenwerken, samen bereiken we immers meer. Wij willen met respect omgaan met iedereen die betrokken is bij het ontwikkelen, produceren, vervoeren en verkopen van onze collecties. 

Het DIDI-team
DIDI is een familiebedrijf en bestaat al bijna 40 jaar. Goed werkgeverschap en zorgdragen voor de volgende generaties vinden we belangrijk. Met veel mensen hebben we reeds een lange arbeidsrelatie, zowel binnen als buiten de organisatie.

Wij streven naar een inspirerende en enthousiaste werkomgeving waar we als team bouwen aan het zo sterk en mooi mogelijk maken van ons merk. Elkaar de hand geven werkt motiverend, van feedback worden we beter en blijven leren is onze kracht. Ook bieden wij ruimte aan persoonlijke ontwikkeling door trainingen en cursussen aan te bieden voor de mensen in onze winkels en op het hoofdkantoor. Onze missie is elke dag een stap verder te zetten; voor onze klanten; voor elkaar en voor onszelf.

DIDI behaalt bij vacature-site ‘Indeed’ een zeer hoge score voor tevredenheid van onze (ex-) medewerkers. Daar zijn we trots op. 


Onze productiepartners


Het ontwerpen en verkopen van onze kleding doen wij zelf. De productie vindt plaats via onze productiepartners en gespecialiseerde leveranciers met wie wij reeds lange tijd samenwerken. Bij het selecteren van fabrikanten letten we zorgvuldig op mentaliteit en beleid ten aanzien van mens en milieu. Respectvolle samenwerking zien wij als basis voor verantwoorde productie.

Nagenoeg alle fabrieken die onze kleding produceren zijn aangesloten bij onafhankelijke organisaties die toezien op arbeidsomstandigheden en zorg voor milieu. De meeste fabrikanten worden tevens gecontroleerd door onafhankelijke experts.De landen, het aantal producenten per land en de organisaties die op arbeid en milieu toezien, hebben wij gedocumenteerd in een productielocatielijst die wij binnenkort zullen publiceren. India, China en Turkije zijn onze belangrijkste productielanden. Al onze leveranciers moeten onze Code of Conduct (gedragscode) tekenen, waarin wij beschrijven op welke manier wij met onze leveranciers omgaan en hoe wij willen dat zij hun werknemers behandelen.

Deze gedragscode is opgesteld volgens internationale regelgeving (OECD Guide Lines*, UNGP*, ILO*). Een leefbaar loon, goede arbeidsomstandigheden, geen kinderarbeid, geen discriminatie en een veilige werkplek zijn enkele belangrijke punten. Wij weten dat het ondertekenen van de gedragscode alleen niet voldoende is. Onze lokale partners werken daarom met controleurs en onafhankelijke partijen die toezien op de naleving daarvan.

 

Wil je meer weten over hoe wij zorgdragen voor mens en milieu?