• Gratis verzending binnen nederland vanaf € 80,-
  • Ma t/m vr voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis retourneren
Service Winkels

Over Didi

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN EN DUURZAAM PRODUCEREN

De kleding van Didi wordt in verschillende landen geproduceerd, maar overal gelden dezelfde richtlijnen voor de productie ervan. Die richtlijnen zijn opgenomen in een zogenaamde 'Code of Conduct for External Manufacturers and Workshops'. Didi heeft daarbij de grootst mogelijke zorg voor mens, dier en milieu. De richtlijnen opgesteld door de International Labour Organisation gelden voor Didi, haar leveranciers en hun onder leveranciers, want Didi heeft zorg voor de gezondheid en veiligheid van eigen medewerkers, maar ook voor medewerkers van leveranciers die in hun opdracht produceren. Klik hier om deze 'Code of Conduct' in te zien.
 
Op onze website is (nog) niet alle informatie te vinden over de maatschappelijk verantwoorde manier waarop Didi produceert. In de toekomst zal hier meer informatie beschikbaar komen.
 
De maatschappelijke betrokkenheid van Didi blijkt ook heel duidelijk uit de speciale Didi lijn met de naam Didi-ism (wat staat voor Didi in samenwerking met...). Al 30 jaar reist Didi de wereld af voor haar collecties en materialen waardoor Didi in de loop der jaren veel verschillende landen heeft bezocht. Tijdens die reizen maar ook in Nederland, ziet Didi telkens opnieuw mensen die een kans verdienen. Didi-ism een speciale lijn textielgerelateerde producten (hand-)gemaakt door hulpbehoevende mensen in de landen waar Didi de afgelopen 30 jaar collecties heeft ontwikkeld. Didi biedt de makers van deze speciale producten werkgelegenheid en daarmee zelfstandigheid en stort een deel van de verkoopopbrengsten in een speciaal fonds voor hen.

Duurzame inrichting DIDI’s Concept Stores
De onlangs geopende DIDI Concept Stores hebben niet alleen een fris en eigentijds  ontwerp, maar zijn bovendien volledig duurzaam ingericht. De gebruikte materialen kennen de strengste milieueisen en de (onder)aannemers werken volgens de regels die zijn vastgelegd in de voor hun branche geldende milieukeurmerken.

In 2015 zijn we begonnen met het uitrollen van het nieuwe concept, die zijn opgezet volgens het Pretty Different-concept. We tellen op dit moment negen Concept Stores in Nederland en we zullen in 2017 nieuwe winkels gaan verbouwen naar het nieuwe concept. De kledingzaken zijn een bron van inspiratie, een personal shopstop en een belevenis voor de klant in één. In de eigentijds vormgegeven stores vindt men nostalgische materialen in combinatie met moderne designelementen.

Restyling
DIDI heeft circa honderd verkooppunten in Nederland. In de toekomst zal het Pretty Different-concept verder worden uitgerold. Daarbij houdt DIDI nauwlettend in het oog dat de restyling van de winkels milieuvriendelijk wordt uitgevoerd.
De inrichting van de vestiging in Purmerend, die eind april haar deuren opende, kent een aantal milieuvriendelijke stijlelementen. Stellingen langs de wanden zijn uitgevoerd in Frans eiken voorzien van het FSC-keurmerk, de vloer bestaat uit tegels van Italiaans natuursteen en op de wanden is jute van natuurlijke plantaardige vezels aangebracht.

LED-verlichting
Uiteraard is ook de verlichting in de store duurzaam uitgevoerd. De armaturen zijn voorzien van LED-verlichting, waardoor er aanzienlijk op de energiekosten bespaard wordt. Ook de klimaatbeheersing voldoet aan strenge milieueisen, zodat ook daar minimaal energieverbruik mogelijk is.
In de winkel is gebruik gemaakt van duurzame materialen. De verf die gebruikt is om het pand een frisse, heldere uitstraling te geven, voldoet aan het DUBO-keur, waarmee het tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort. Meubels en andere interieuronderdelen zijn recyclebaar en dienen dus in de toekomst mogelijk als grondstof voor nieuwe producten.

Meer info? Mail naar info@didi.nl