Privacy Policy DIDI Fashion B.V.

DIDI respecteert de privacy van alle gebruikers van haar webshop en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij verzamelen je gegevens indien dit noodzakelijk is om een dienst te kunnen leveren, wanneer je hier toestemming voor hebt gegeven, deze met ons gedeeld hebt of wanneer de wetgeving ons hiertoe verplicht.

In deze privacy policy geven wij aan op welke manier wij je gegevens verzamelen en voor welke doeleinden deze worden gebruikt. Daarnaast vind je hierin de rechten die je hebt omtrent het opvragen, corrigeren of verwijderen van de opgegeven persoonsgegevens. Ook geven wij aan waarom wij jouw persoonsgegevens delen met derde partijen. Deze worden namelijk gebruikt voor verschillende en vaak noodzakelijke doeleinden. 

De verantwoordelijke voor de verwerking van je gegevens is DIDI Fashion B.V.

Vestigingsadres: Celsiusstraat 2, 1704 RW, Heerhugowaard
Inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel: 37046339

DIDI verzamelt de volgende persoonlijke gegevens

  • Voor- en achternaam;
  • E-mailadres;
  • Telefoonnummer;
  • Adresgegevens;
  • Postcode
  • Huisnummer
  • Straat
  • Plaats
  • Land
  • Geslacht;
  • Geboortedatum;
  • Betaalgegevens;
  • Kleur, maat en categorie van de door jouw gekochte producten;
  • Voorkeursfiliaal;
  • Aankoopfiliaal;
  • Bestelhistorie;
  • Gespaarde punten en vouchers;
  • Informatie omtrent jouw online activiteiten op onze dienstverlening;
  • Nieuwsbrief inschrijving ja/nee;
  • Folder ontvangen ja/nee;
  • Membership ja/nee.

Doeleinden

Wij verzamelen verschillende persoonsgegevens voor verschillende doeleinden. Dit doen wij om je gebruikersgemak te verhogen en je een persoonlijk en plezierige ervaring te geven bij het gebruik van onze (online) diensten. Je gegevens worden beveiligd volgens algemene standaarden, zoals gangbaar in de industrie.

DIDI gebruikt de verzamelde gegevens om haar klanten de volgende diensten te kunnen leveren:

  • Als je een bestelling plaatst, hebben we jouw naam, e-mailadres, (bezorg)adres en betaalgegevens nodig om je bestelling uit te voeren en je van het verloop daarvan op de hoogte te houden.
  • Als je een bestelling plaatst en gebruik maakt van achteraf betaling via de betaalmethode 'AfterPay' dan bestaat de mogelijkheid dat 'AfterPay' een kredietwaardigheidsbeoordeling uitvoert.

Meer informatie kunt u vinden bij;

Arvato Finance B.V (handelend onder de naar AfterPay)
K.R. Poststraat 90-5
8441 ER Heerenveen
Telefoonnummer: 020 7230 270
https://www.afterpay.nl

  • Om het winkelen bij DIDI zo aangenaam mogelijk te laten zijn, slaan wij met jouw toestemming je persoonlijke gegevens en de gegevens met betrekking tot je bestelling en het gebruik van onze diensten op. Hierdoor kunnen wij de website personaliseren.
  • Wij gebruiken jouw e-mailadres daar wanneer er toestemming gegeven is voor: informeren over nieuwe collecties, speciale klantenavonden, acties en/of speciale aanbiedingen. Als je hier niet langer prijs op stelt, kun je jezelf uitschrijven o.a. via onze webshop of via de link onderaan onze nieuwsbrief.
  • Als je bij DIDI een bestelling plaatst bewaren wij, indien gewenst, je gegevens op een Secure Server. Je kunt een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven zodat je naam en adres, telefoonnummer, e-mailadres, aflever- en betaalgegevens, zodat je deze niet bij iedere nieuwe bestelling hoeft in te vullen.
  • Gegevens over het gebruik van onze webshop en de feedback die we krijgen van onze klanten helpen ons om onze site verder te ontwikkelen en te verbeteren.
  • Als je reageert op een actie of prijsvraag vragen wij jouw naam, adres en e-mailadres. Deze gegevens gebruiken we om de actie uit te voeren, de prijswinnaar(s) bekend te maken en de respons op onze marketingacties te meten.
  • Als je je aanmeldt voor DIDI membership programma, deze gegevens gebruiken we voor het berekenen van jouw DIDI’s en kortingsvouchers op basis van je aankopen, voor het opbouwen van een database, waaruit wij analyses kunnen doen over onze producten, het geslacht, de leeftijd en het aankoopgedrag van de klanten die onze producten kopen. Deze analyses worden gebruikt om gepersonaliseerde e-mails te versturen aan groepen klanten met hetzelfde aankoopgedrag. Zo kunnen wij je acties aanbieden die speciaal op jou zijn afgestemd.
  • Wanneer wetgeving ons verplicht om je gegevens op te vragen en te verwerken.

Deze verzamelde gegevens worden op verschillende plekken binnen DIDI verwerkt, opgeslagen en gebruikt om onze diensten zo optimaal mogelijk te kunnen voeren.

DIDI hoofdkantoor

Als je gebruik maakt van onze webshop, member app of registreert als member in een van onze winkels, dan zal een deel van de verwerking plaatsvinden binnen ons hoofdkantoor. Het kan zijn dat wij je gegevens onderling uitwisselen binnen ons hoofdkantoor, het delen hiervan doen wij via beveiligde kanalen, waardoor wij jouw privacy kunnen waarborgen.

DIDI klantenservice

De klantenservice handelt alle webshop en winkel gerelateerde vragen en klachten af. Op het moment dat je contact opneemt kan het zijn dat wij enkele gegevens vragen om de klacht of vraag zo goed mogelijk te  kunnen beantwoorden en oplossen. Wij verwerken daarbij mogelijk je naam, adres, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer, de inhoud van de correspondentie en afhankelijk van de vraag kunnen wij informatie opvragen omtrent je aankoop en/of bestelling zoals een kassabon of bestelnummer.

In het geval van een retour of terugstorting hebben wij je naam en rekeningnummer nodig. Deze gegevens zijn nodig om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn en eventueel contact met je op kunnen nemen. Daarnaast kunnen we deze gegevens gebruiken om te informeren of je naar tevredenheid bent geholpen.

DIDI winkels

Alle bovenstaande persoonsgegevens kun je zelf met ons delen wanneer je gebruik maakt van onze zuilen in de winkels, of je kunt deze gegevens delen met ons winkelpersoneel. Registreren is, wanneer je een bestelling via de zuil of aan de kassa plaatst, niet noodzakelijk. Echter hebben wij wel enkele persoonsgegevens nodig om jouw bestelling in goede orde te bezorgen.
 
Het kan ook voorkomen dat wij je bij de kassa vragen of je interesse hebt om lid te worden van een loyalty programma  en/of je onze nieuwsbrief wilt ontvangen. Na jouw akkoord kunnen onze medewerksters jouw gegevens invoeren en je als nieuwsbriefabonnee of als “member” aanmelden. Je kunt ook jezelf aanmelden via onze website of app.

DIDI webshop

Ook bij het online shoppen op onze website, hebben wij een aantal noodzakelijke persoonsgegevens nodig. Goed om vooraf te weten is dat wij gebruikmaken van een beveiligde SSL-verbinding wanneer je een bestelling plaatst op onze website. De kleur, maat en categorie van je bestelling registreren wij niet alleen om je het juiste product te bezorgen, maar ook voor marketingdoeleinden. Deze gegevens worden vervangen door versleutelde gegevens (gepseudonimiseerd) en zijn niet tot jou herleidbaar op het moment wij deze gebruiken voor marketingdoeleinden. Je naam, (bezorg)adres en betaalgegevens zijn noodzakelijk voor het verwerken en bezorgen van jouw bestelling. Je geslacht verwerken wij uitsluitend om je persoonlijk te kunnen adresseren. De geboortedatum gebruiken wij ter confirmatie dat je niet minderjarig bent. Indien je daar zelf toestemming voor hebt gegeven, gebruiken wij jouw geboortedatum om je op je verjaardag een communicatie te sturen. Het e-mailadres en telefoonnummer gebruiken wij om je te informeren betreft je geplaatste bestelling. Als je ons toestemming hebt gegeven, sturen wij je ook periodiek een nieuwsbrief toe per e-mail.

DIDI Member App

Voor het DIDI membership programma hebben wij een app in gebruik. Hierin vragen wij je bij registratie en/of het aanmaken van een account bepaalde persoonsgegevens met ons te delen.

Deze gegevens zijn nodig voor de registratie van ons loyaliteitsprogramma. Jouw naam en e-mailadres zijn noodzakelijk voor het aanmaken van een account. Je kunt deze informatie zelf invoeren op de website of in de app. Ook in de winkels kunnen onze medewerksters je helpen om de app te installeren en een account aan te maken en daarbij naar je gegevens vragen. Na jouw toestemming voeren zij deze gegevens in ons systeem. Je geboortedatum gebruiken wij ter controle dat je niet minderjarig bent en om je op jouw verjaardag een verjaardagscadeautje toe te sturen.
 
Als alle gegevens zijn ingevoerd, dan wordt er een uniek membernummer voor je aangemaakt. Hiermee kunt je punten en kortingsvouchers sparen. Tevens gebruiken wij deze gegevens om een database op te bouwen waar wij analyses op kunnen uitvoeren betreffende onze producten, aankoopperiodes en dienstverlening. Ook krijg je, als je ons toestemming hebt gegeven, gepersonaliseerde e-mails, persoonlijke aanbiedingen in de vorm van kortingsvouchers en relevante informatie op basis van jouw interesses.

Social media

DIDI maakt gebruik van diverse social media kanalen. Deze kanalen gebruiken wij voor contact met onze klanten en diverse marketingdoeleinden. Op een aantal social media kanalen kunnen wij bepaalde persoonsgegevens inzien. Wij maken gebruik van de volgende social media kanalen:

  • Facebook;
  • Twitter;
  • Pinterest;
  • Instagram;
  • Youtube;
  • Linked-In.

Deze persoonsgegevens slaan wij niet op, en we zijn hier ook niet verantwoordelijk voor. Je bepaalt zelf welke gegevens je met ons deelt. Daarnaast kan je zelf je gegevens in de privacyinstellingen van het betreffende social media platform aanpassen. Bij het gebruik van deze platformen ben je niet aan onze privacy policy gebonden, maar aan die van het social media platform.

Automatisch verzamelde gegevens

Voor het maken van analyses om onze dienstverlening te optimaliseren en verbeteren, verzamelen wij automatisch gegevens als je gebruik maakt van onze webshop, kiosk, app en social media kanalen. Als je gebruik maakt van een van deze (online) diensten, dan kunnen wij gegevens opslaan die al dan niet direct tot jou herleidbaar zijn, namelijk:

  • IP adres;
  • De domeinen van andere websites die je hebt bezocht om op onze webshop te komen;
  • Informatie over de pagina’s die je bezoekt op onze webshop zoals;
    • Datum
    • Tijdstip
    • Duur van je bezoek
    • Bezochte pagina’s binnen onze webshop en app
    • Informatie betreffende het gebruik van bezochte pagina’s
  • De gebruikte browser en versie.

Het IP adres gebruiken wij om het aantal bezoekers vast te stellen. De overige gegevens gebruiken wij om onze dienstverlening te verbeteren en te optimaliseren.

Bescherming van je persoonsgegevens.

Wij doen al het mogelijke om je persoonsgegevens te beschermen. Daarom kunnen wij niet prijsgeven hoe wij je persoonsgegevens precies beschermen om misbruik of gerichte aanvallen te voorkomen. Wij nemen hiervoor passende technische en organisatorische maatregelen die voldoen aan de huidige stand der techniek om jouw persoonsgegevens te beschermen.

Delen van gegevens met dienstverleners en derde partijen

DIDI zal jouw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van jouw bestelling. Onze werknemers en door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van gegevens te respecteren.

Op de website van DIDI kunnen banner advertenties van derden of links naar sites van derden voorkomen. Deze derden kunnen via hun sites cookies plaatsen of persoonsgegevens verzamelen. Over het gebruik van deze gegevens door deze derden kan DIDI geen controle uitoefenen. Indien je hier meer over wilt weten raden wij je aan het privacybeleid van de desbetreffende derden te raadplegen.

DIDI deelt jouw persoonsgegevens niet met derden, behalve:

  • Als jij daartoe toestemming hebt gegeven.
  • Voor de uitvoering van jouw overeenkomst met DIDI, bijvoorbeeld betaalproviders of partijen die jouw bestelling afleveren.
  • Indien DIDI daartoe wettelijk is verplicht
  • In het geval van een fusie of overname met/door een andere partij
  • met partijen die voor DIDI als verwerker optreden in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.
  • Met partijen die ons helpen de dienstverlening te verbeteren, zoals Tweakwise.

Bewaartermijn

Persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is voor het doeleinde waarvoor zij zijn verzameld of worden verwerkt. Gegevens die nodig zijn om jouw bestelling te verwerken worden tot 7 jaar na het doen van de bestelling bewaard. Financiële gegevens worden tot 7 jaar na het ontstaan van de financiële verplichting bewaard om te voldoen aan onze boekhoudplicht en de belastingwetgeving. Gegevens die nodig zijn om jouw account te beheren worden bewaard totdat jij het account verwijdert of jouw lidmaatschap van de Member Club beëindigt. Gegevens over diefstal kunnen worden bewaard zolang dat nodig is om het incident af te handelen.

Rechten

Je hebt te allen tijde het recht om toegang te krijgen tot de gegevens die wij over je hebben verzameld (recht op inzage), je kunt deze laten verbeteren, aanvullen (recht op rectificatie) of wissen (recht op vergetelheid), je kunt een beperking van de verwerking van de gegevens vragen of je verzetten tegen geautomatiseerde besluitvorming. Indien je dit wenst, kun je vragen om jouw gegevens over te dragen aan een 3e partij (recht op dataportabiliteit). Bovendien heb je het recht om te allen tijde jouw toestemming in te trekken.

Daarnaast heb je te allen tijde het recht om een klacht in te dienen bij de gegevensbeschermingsautoriteit, indien je van mening bent dat wij niet voldoende zorgvuldig met jouw gegevens omgaan. Voor Nederland kun je een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens(autoriteitpersoonsgegevens.nl).

Aanpassen van persoonsgegevens

Mocht je besluiten om gebruik te maken van bovenstaande recht(en), dan kan je dit doen in je account in  onze webshop. Mocht je hier problemen ondervinden (Je kunt bv. niet meer inloggen, of het lukt niet om deze zelf aan te passen), dien dan een verzoek in bij onze klantenservice. Hier geef je aan wat je wilt doen met je persoonsgegevens. Je vindt de contactinformatie van onze klantenservice onder het kopje 'Contact' of in de footer van deze website. Uiteraard is het ook mogelijk je gegevens aan te laten passen in een van onze winkels.
 
Als je bent aangemeld voor onze nieuwsbrief, voor het ontvangen van post of geregistreerd bent als DIDI member, dan kan je je te allen tijde afmelden in je account, onder accountgegevens. Tevens vindt je onderaan iedere nieuwsbrief de knop “afmelden”. Klik je hierop, dan kan je je eenvoudig afmelden voor het ontvangen van de nieuwsbrief, deze ontvang je niet meer tenzij je jezelf opnieuw aanmeldt.

Als je gebruik wilt maken van je recht op vergetelheid kan je contact opnemen met onze klantenservice, vermeldt daarbij je geregistreerde e-mailadres en bij voorkeur ook je geboortedatum en/of adres zodat wij het juiste account kunnen verwijderen.

Ouderlijke toestemming

Wij zijn verplicht om alleen persoonsgegevens te verwerken van minderjarigen na toestemming van ouder of voogd. Mochten wij erachter komen dat er toch persoonsgegevens van minderjarigen worden verwerkt, dan zullen wij, indien er geen verificatie voor toestemming bij de wettelijke vertegenwoordiger mogelijk is, deze gegevens binnen één maand na ontdekking verwijderen tenzij wij vanuit de wet verplicht zijn deze gegevens te bewaren.

Cookies

Cookies zijn kleine stukjes informatie die door jouw browser worden opgeslagen op je computer. DIDI gebruikt cookies om je te herkennen bij een volgend bezoek. Cookies stellen ons in staat om informatie te verzamelen over het gebruik van onze diensten en deze te verbeteren en aan te passen aan de wensen van onze klanten. Onze cookies geven informatie met betrekking tot persoonsidentificatie. Je kunt jouw browser zo instellen dat je tijdens het winkelen bij DIDI geen cookies ontvangt. Klik hier voor ons uitgebreide Cookiebeleid.

Contact

Wij waarderen het vertrouwen dat je in ons stelt en wij zullen daarom uiterst zorgvuldig met je gegevens omgaan. Jouw gegevens zullen te allen tijde worden beschermd en vertrouwelijk worden behandeld. Indien je nog vragen mocht hebben over de Privacy Policy van DIDI, dan kun je contact met ons opnemen. Onze klantenservice helpt je verder als je informatie nodig hebt over jouw gegevens of als je deze wilt wijzigen of verwijderen. Klik hier om contact op te nemen met de klantenservice.

Wijzigingen in de Privacy Policy

Op het moment dat er veranderingen plaatsvinden in onze dienstverlening en/of op basis van feedback vanuit onze klanten, zullen wij onze privacy policy updaten. Onderaan dit document vind je de versiedatum van deze privacy policy. Indien wij belangrijke wijzigingen zouden aanbrengen in onze Privacy Policy, dan zullen wij je hierover informeren.
 
Versie: 25.05.18