Responsible wash & care
 

More and more of less and less

topbanner

Het wassen van kleding kost water en energie. Kleding kan over het algemeen makkelijk op een lagere temperatuur gewassen worden. Door minder te wassen geniet je vaak langer van je kleding. De materialen blijven immers langer mooi, je bezuinigt op je energierekening en het milieu wordt minder belast. De wasdroger is de grootste energieverslinder en beslist niet vriendelijk voor je kleding. Probeer die zeker te vermijden. Hang je kleding over een droogrek en met lekker weer buiten. Kijk voor meer tips en info op www.CleverCare.info

 
Een tweede leven

Onze collecties zijn ontworpen met de gedachte om langer dan een seizoen mee te gaan. De sterke, herkenbare DIDI-signatuur, is actueel met een authentiek karakter. Alles wat met liefde gemaakt is kun je met liefde blijven dragen of doorgeven aan een ander. Denk bijvoorbeeld aan een kledingruil.

Je kunt ook je oude (en versleten!) kleding en textiel naar een kledingcontainer brengen bij jou in buurt. De kleding en de opbrengst van verkoop komen goed terecht. Met het geld van de verkoop van afgedankte kleding worden goede doelen gesteund. Bij kledinginzamelaar Sympany worden de opbrengsten gebruikt voor projecten die duurzaamheid nastreven. Versleten textiel wordt weer door andere bedrijven gerecycled, waardoor het niet in de verbrandingsoven belandt. Zo wordt oude denim bijvoorbeeld weer gebruikt voor het maken van nieuwe stoffen en breigaren. 

 

Wil je meer weten over hoe wij zorgdragen voor mens en milieu?